رابعا : سمك السردين
1. سردين مقلى :
بعد تنظيف السردين جيدا
يتم تتبيلة بالدقة الى سبق وذكرناها فى وصفات البلطى والبورى والمكاريل المقلى
وبعد ذللك يغطى بالدقيق
ويقلى
2. سردين مخلل :
أما السردين المخلل فهو بيبقى فى مواسم زى عيد الفطر المبارك وفى عيد الربيع " شم النسيم "
بنقوم بتنظيف السردين جيدا
ونقوم بتمليحة بدرجة عالية....فى بطنه نضع ملح زى نصف ملعقة صغيرة لو سردين صغير
ونحضر برطمان كبيييرر ونضع فى البرطمان هذا نصفة ماء وثلاث أربع كوب ملح
ونضع خل يجى نصف كوب
ونخلط الخليط جيدا
ونضع السردين فى البرطمان
ونضع نصف كوب زيت
ونقلب الى فى البرطمان جيدا
ونغلق البرطمان ونضعة فى الثلاجة لمدة اسبوعين أو 3 حسب الرغبة
وبعد ذلك عند تناولة
يحضر السمك السردين من البرطمان حسب الكمية الى ستأكل
ويبعد عنه الملح باليد
وبعد ذلك يوضع بطبق التقديم ويوضع عليه زيت ويقدم معه سلطات باردة طزجة وبصل حلقات
خامسا سمك : الرنجة
1. رنجة مشوي :
بعد تنظيف الرنجة يتم تتبيلها بتتبيلة الشوى الى سبق وذكرناها فى وصفات السمك المشوى
وبعد ذلك يتم تغطيتها بالردة وشويها على شواية أو جريل أو صاج
وتقوم بصب الخليط " ماء وخل وليمون وفلفل وثوم مفروم " جزء بسيط على كل سمكة
2. رنجة مخلل :
بعد تنظيفها جيدا نتبلها بملح
ونضعها ببرطمان مثل برطمان ومحتويات وصفة السردين المخلل